Film & Animation på Askov Efterskole

Dit første - måske største - skridt ind i film- og TV-branchen...

Film- & Animationslinjen på Askov Efterskole handler om film set fra alle vinkler og perspektiver. Du kommer igennem både teori og praksis, og får indblik i hvad film er, og hvad film gør. Du lærer at have blik for filmmediet og dets virkemidler samtidig med, at du lærer selv at filme, instruere og redigere. Der er fokus på filmens forskellige formater – fra dokumentar til musikvideo og fiktion. Du får samtidig et indblik i filmens historie og i filmbranchen generelt.

Undervisningen er bygget op omkring følgende tre fokuspunkter:

• Forståelse for filmens virkemidler og tilskuerens oplevelse af audiovisuelle medier
  • Erfaring med processen fra idé til færdigt produkt og de forskellige roller i en filmproduktion
  • Kendskab til filmens forskellige formater, dens historie, og hvordan filmbranchen opererer.

Der arbejdes i redigeringsprogrammerne Final Cut og Adobe Premier Pro.

Formål med undervisningen er at give en bred filmisk forståelse og erfaring. Du lærer, hvordan man ideudvikler, laver storyboard og tilrettelægger en filmproduktion, samt hvordan man gennem redigering, når frem til det endelige produkt. Du lærer samtidig at være opmærksom på filmens mange forskellige virkemidler og får en forståelse for filmhistoriens mest væsentlige perioder.

Der arbejdes med hele filmens tilblivelsesproces fra første idé til færdigredigeret film.

Der vil i undervisningen være fokus på elevernes egne produktioner af film og animation. Eleverne skal arbejde med projekter, der tager udgangspunkt i problemstillinger defineret af læreren/eleverne selv eller af udvalgte virksomheder/organisationer. Udarbejdelsen af projekterne vil være styret af en arbejdsproces (designproces) med fokus på følgende 5 faser:

Ideudvikling:

• Research metoder: Indsamling af teoretisk og empirisk viden
  • Formulering af arbejdsspørgsmål med fokus på målgruppe og behov

Storyboard og manuskript:

• Udarbejde manuskript
  • Udvikling af storyboard
  • Karakterudvikling

Produktion:

• Filmoptagelser
  • Kameravinkler
  • Lyd og lys
  • Materialeforståelse, materialelære og tegneteknikker

Redigering

• Klippeteknikker og metoder
  • Lyd

Implementering

Der arbejdes fx indenfor følgende genrer:

• Animationsfilm
  • Kortfilm
  • Fiktion
  • Dogmefilm
  • Kampagnefilm
  • Dokumentarfilm

Film & Animation som linjefag på Askov Efterskole tilbydes til både 9. klasse og 10. klasse.

Se eksempler på Film- & Animationslinjens produktioner her:

Mulighederne senere er:

Hvis du interesserer dig for film og medie, er Askov med garanti en efterskole for dig! Er skuespil noget for dig kan du også være interesseret i vores Teaterlinje - lær mere her.