Filmlinjen på Askov Efterskole

Dit første - måske største - skridt ind i film- og TV-branchen...

Askov Efterskole giver dig mulighed for at prøve kræfter med film og medie. Linjefaget vil have fokus på den praktisk, filmiske del, hvor en passende teori inddrages med henblik på at give eleverne kendskab til og øget viden om de filmiske virkemidler i forhold til tema, målgrupper etc.

Vi arbejder med produktion af film i forskellige genrer. Fx musikvideo, fiktions-, dokumentar- og animationsfilm, herunder evt. stop-motion teknik.

Der arbejdes med hele filmens tilblivelsesproces fra første idé til færdigredigeret film.

Vi arbejder hovedsageligt i Final Cut opsat på iMac

Der arbejdes med følgende fokuspunkter:

• Filmens forskellige formål som for eksempel underholdning, information, holdningsformidling, holdningsbearbejdning, manipulation.
  • Arbejdet med den skriftlige dokumentation som for eksempel idéudvikling, manuskriptskrivning, storyboard, skudplaner.
  • Forskellige roller på et filmhold som for eksempel producer, fotograf, skuespiller, skuespilinstruktør, fotografisk instruktør, boomer.
  • Forskellige filmtekniske virkemidler som for eksempel billedbeskæring, kameravinkler, belysning, lydbilledet, kamerabevægelser.

Film som linjefag på Askov Efterskole tilbydes til både 9. klasse og 10. klasse.

Se eksempler på filmlinjens produktioner her:

Mulighederne senere er:

Hvis du interesserer dig for film og medie, er Askov med garanti en efterskole for dig! Er skuespil noget for dig kan du også være interesseret i vores Teaterlinje - lær mere her.