Cambridge Engelsk

Askov Efterskole er, som én blandt få skoler, registreret Cambridge Preparation Centre.

På Askov Efterskole tilbyder vi dig at følge et engelskhold, hvor undervisningen, udover at føre frem til folkeskolens afgangsprøve FP9 og FP10, giver mulighed for at aflægge prøven First Certificate in English (FCE).

For 10. klasse elever på Bri10sh er det desuden muligt at aflægge prøven Cambridge English: Advanced (CAE).

Formålet med FCE

Formålet med undervisningen er, at du:

• bliver bedre til at tale, læse, forstå og skrive engelsk.
  • udvider dit ordforråd væsentligt.
  • træner din forståelse af talt og skrevet engelsk.
  • lærer, hvordan du finder informationer i aviser, køreplaner, brugsanvisninger og lignende.
  • lærer at overskue en avisartikel og lignende teksttyper.
  • lærer at skrive forskelligt afhængigt af modtageren, f.eks. formelle og uformelle breve.

Internationalt anerkendt eksamen

Forløbet kan i maj og juni måned afsluttes med den internationalt anerkendte eksamen 'First Certificate in English' fra University of Cambridge. FCE er den mest brugte af alle Cambridge English eksamener verden over, og tages af over 300.000 mennesker hvert år.

FCE-certificatet har en international anerkendt placering og er et bevis på, at man er i stand til at beherske sproget i et engelsktalende arbejdsmiljø samt at følge undervisning på engelsk. FCE-certificatet er også anerkendt af mange universitetsfakulteter, læreanstalter og andre institutioner som en eksamen, der opfylder deres sprogkrav. (Kilde: Cambridge Institute, København)

Læs mere om prøven ved at klikke på University of Cambridge, ESOL.

Eksamen koster ca. kr. 2.175,00 (maj 2014).

Vi stiller ikke krav om, at eleverne skal gå til FCE-prøven. Alle eleverne på holdet går til folkeskolernes sædvanlige afgangsprøver efter 9. eller 10. klasse. Man tilmelder sig FCE-prøven på skolen omkring 1. marts. Tilmelding til cambridge-undervisningen sker i løbet af skoleårets første uger.

Test dine engelskkundskaber her: