Ring til os på 

7696 1800

Musikefterskole

Musiklinjen på Askov Efterskole

Musiklinjen på Askov Efterskole er for alle med interesse for musik. Vi har plads til dig, uanset om du spiller klaver, trommer eller guitar, synger eller nørder elektroniske beats. Det vigtigste er, at du brænder for musikken. 

Et år på Musiklinjen bliver et år, du aldrig glemmer. Du får mulighed for både til at stå på scenen sammen med dine bedste kammerater, skrive dine helt egne sange og indspille musik i skolens professionelle lydstudie.  

Sammenspil i bands

På Musiklinjen spiller vi hovedsageligt i bands. Det betyder, at du kommer til at opleve den glæde og det unikke fællesskab, som opstår, når man spiller i et band. Du kommer både til at spille, øve og optræde sammen med dit band, og du lærer, hvordan netop dit instrument eller stemme kan bidrage til jeres fælles lyd. 

I løbet af undervisningen kommer du til at spille en masse forskellige genrer og sange. Glæd dig bl.a. til at arbejde med fx:

  • Pop/rock
  • Funk
  • Soul
  • Jazz
  • Reggae

Du får desuden grundlæggende undervisning i musikteori og lærer om akkordopbygning, improvisation og nodelæsning.  

Uforglemmelige koncerter

Musik har en helt særlig evne til at samle folk. Det kommer du både til at opleve i vores livlige musiklokaler, når vi øver og spiller sammen, samt når du står på scenekanten og spiller koncerter.

Glæd dig også til at leve som en ægte musiker for en stund, når Musiklinjen tager på turné og spiller på landets skoler, gågader og andre samlingssteder. Du får lov til at prøve, hvordan det føles at fordybe sig i musikken i flere dage ad gangen – og du lærer en hel masse om performance, improvisation og publikumskontakt.

Føl dig hjemme i efterskolens lydstudie

Drømmer du om at indspille din musik? På Askov Efterskole kan du gøre drømmen til virkelighed. Vi har vores helt eget lydstudie – og døren står altid åben, så du både kan tilgå lydstudiet i undervisningen og i fritiden.

Du kommer desuden til at få et indblik i arbejdsopgaverne i et professionelt lydstudie, når vi arbejder med musikproduktion. Vi tager på ture og ekskursioner i undervisningen og har bl.a. besøgt det professionelle lydstudie Lundgaard Studio, hvor Tim Christensen tidligere har indspillet. 

Skriv dine egne sange

Der er noget magisk ved at spille musik, du selv har skrevet. Derfor laver vi sangskriverforløb, hvor du kommer til at udarbejde dine egne tekster og tilhørende musik. Vi får i den forbindelse også besøg af professionelle sangskrivere, som deler ud af deres viden. 

Tidligere har vi bl.a. haft besøg af Tue West, Per Vers, Thomas Buttenschøn, Tobias Trier og Mads Langer.

Elektronisk Musik

Vil du hellere stå bag ved mikserpulten end foran mikrofonen? På Musiklinjen har du mulighed for at specialisere dig i elektronisk musik og arbejde med tunge beats og fede backtracks. 

Linjefaget Elektronisk Musik er en del af Musiklinjen, hvor du kan nørde din yndlingsgenre. Din faste arbejdsplads bliver foran computeren i vores lydstudie, hvor du kan eksperimentere med lyde og producere din egen musik. Du kommer også til at lære en masse om lydindspilninger og musikproduktion, arbejde med scenelyd og meget mere. Læs mere om Elektronisk Musik på Askov Efterskole.  

Er du nybegynder, spiller du på et helt nyt instrument, eller vil du bare gerne nørde igennem på dit instrument og dygtiggøre dig yderligere? Husk, at vi også tilbyder soloundervisning på efterskolen. Læs mere om Musikskolen her.

Billeder fra Musikefterskolen

  • Guitarist på Askov Efterskoles Musiklinje
  • Sangundervisning på efterskole