Teater på Askov Efterskole

Besøg os - Alle er velkomne!

Teater

Fægtning, stunts og kropssprog

At spille teater er at lære et håndværk. Det kræver benhård træning at kunne levere sine replikker uden tøven og bevæge sig ubesværet rundt på en scene, og det kræver stort talent at kunne røre, betage og underholde et publikum. På Teaterlinjen lærer du, hvordan du udtrykker følelser gennem dit kropssprog – og hvordan du f.eks. spiller teater, selvom hele dit ansigt er skjult bag en maske.

Glæd dig bl.a. til
at arbejde med:

Karakterarbejde

Improvisation

Monologer

Stunts, fægtning og stagefights

Ansigtsmimik og kropssprog

Komik

Teaterhistorie og tekstarbejde

Teatersminke

Maskearbejde

Nultekster

Når du spiller teater, viser du nye sider af dig selv. Du påtager dig bogstavelig talt en helt ny rolle og bruger din krop og din stemme til at fortælle en historie. Og det kræver, at du føler dig tryg. Derfor er fællesskabet på Teaterlinjen noget helt særligt.

For når du går på Teaterlinjen, bliver du en del af en dedikeret teatertrup, hvor vi altid arbejder for at gøre hinanden bedre. Her er der plads til at grine, fjolle og eksperimentere. Her er ingen idéer for vilde eller udbrud for skøre. Og uanset om du befinder dig på scenekanten, i øvelokalet eller backstage foran spejlet, er du omgivet af holdkammerater, som hepper på dig.

Om linjen

Drømmer du om at stå på de skrå brædder i det skarpe rampelys? Vil du gerne opleve, hvordan det føles at stå overfor et levende publikum – som har deres fulde opmærksomhed rettet mod dig? Og vil du gerne udvikle dig som skuespiller, historiefortæller og menneske?

Teaterlinjen er for alle, der elsker teater. Uanset om du drømmer om hovedroller eller mindre roller, vil du blive udfordret og opdage nye sider af dig selv. Vi har både udfordringer til de erfarne og de spirende talenter – og vi arbejder benhårdt!

Mød Søren

Hør hvad Søren siger om, at være elev på Teater-linjen

Søren er elev på Teater-linjen på Askov Efterskole.
Her fortæller han om linjefaget.

Turné, teaterkoncerter og improvisationsfestival

Har du stjernedrys i øjnene? Brænder du for at vise verden, hvad du kan? På Teaterlinjen får du rig mulighed for at indtage scenen, når vi tager på linjefagsturné og opfører små forestillinger, teaterkoncerter eller spiller udvalgte scener. Du kommer selvfølgelig også til at opleve den særlige stemning, der opstår, når hele skolen i to uger om året arbejder intensivt på den store musicalforestilling, som tilsammen bliver set af mere end 1500 tilskuere.

Glæd dig også til at træne din improvisationsevne, når vi i forbindelse med Askov Festivalen afholder vores populære improvisationsturnering, hvor vi dyster mod forskellige efterskole i teatersport. 

Har du spørgsmål?

Du er altid hjertelig velkommen til at ringe eller skrive til os.Brug kontaktformularen eller giv os et ring.

Eller ring:

Telefontid:
Mandag – torsdag: 09.00 – 15.30
Fredag: 09.00 – 14.00