Ring til os på 

7696 1800

Animation på Askov Efterskole

Elsker du at tegne – og vil du gerne vække dine tegninger til live som fede animationer? Vil du gerne skabe karakterer, som tilskueren holder med og hepper på? Så er Animationslinjen på Askov Efterskole noget for dig!

Animationslinjen er for alle, som gerne vil vække deres kreative idéer til live på det store lærred. Det er en fordel, hvis du har gode tegneevner og kan skitsere dine egne karakterer – men det er ikke et krav. Uanset dit niveau kommer du til at lære en masse om animation og tegneteknik. 

Du kommer til at arbejde på din medbragte bærbar, og vi tager udgangspunkt i gratis software som du med fordel kan downloade, installere og lege med på forhånd.

Undervisningen på Animationslinjen

På Animationslinjen lærer du alt om, hvordan du skaber dine egne animationer – fra første idé til færdigredigeret animation. Vi arbejder med idéudvikling, laver storyboards og lærer at tilrettelægge en animationsproduktion. Du får selvfølgelig også mulighed for at fordybe dig i alt det tekniske, når vi arbejder i animationsprogrammet Blender 2.8.

Men animation er mere end tegneteknik og computeranimation! Det er også historieudvikling og menneskeforståelse. I løbet af faget stiller vi skarpt på, hvordan man skaber sympatiske og medrivende karakterer samt opnår en forståelse af kroppens bevægelser og ansigtsmimik, så ens karakterer er så livagtige som overhovedet muligt. Derfor arbejder vi også med 3D-skulpturer og laver 3D-prints af de karakterer, vi designer. 

Glæd dig desuden til at arbejde med:

  • Idéudvikling og research
  • Målgruppeanalyse
  • Karakterdesign og historieopbygning
  • Manuskriptudvikling
  • 2D og 3D animation
  • 3D-skulpturer og 3D-prints af karakterer
  • Baggrundstegning
  • Klippeteknikker og metoder
  • Color grading
  • Sound Design

Skab karakterer og animationer, der bliver til computerspil

Vil du gerne skabe animationer til spiludvikling? På Animationslinjen samarbejder vi ofte med Game Design-linjen, og du får mulighed for at udvikle animationer og designe karakterer, der bruges i spil. Glæd dig til at være meddesigner i en verden, hvor alt kan lade sig gøre! 

I en af efterskoleårets første weekender afholder vi desuden Game Jam, hvor lærere og elever fra Grenaa Game College giver os en udfordring i at producere animationer og lave karakterer til små spil. Det sker også i samarbejde med Game Design-linjen, som har til opgave at udvikle spillene og gøre dem til virkelighed. 

I løbet af undervisningen besøger vi også virksomheder og animationsskoler, og oplever hvordan professionelle animatorer arbejder.

Lyder Animation som noget for dig? Besøg os og hør nærmere – se vores besøgsdatoer her