Musicallinjen på Askov Efterskole

Kan du heller ikke sidde stille, når du hører en sang fra Grease eller Hamilton? Synger du altid med, når du ser en Disneymusical? Vil du gerne udvikle dit skuespiltalent og sangstemme, og drømmer du om at stå foran et ægte, levende publikum?

Musicallinjen er for dig, der elsker at synge, danse og spille skuespil – og gerne vil kombinere det! På Musicallinjen får du trænet og udviklet din vokal og skuespilteknik. Vi lægger stor vægt på den enkelte elevs udvikling og sørger for, du får de udfordringer, der passer til netop dig.

Her udvikler du dit skuespiltalent – og din sangstemme

Musicals er noget helt særligt. Det er dramatiske fortællinger sprængfyldte med store følelser og store sange. Derfor skal du som elev på Musicallinjen både træne din skuespilteknik, din sangstemme og dit kropssprog.

Glæd dig bl.a. til at arbejde med:

• Karakterarbejde
  • Improvisation
  • Stemmetræning
  • Ensemble- og solosang
  • Stagefight
  • Dans og koreografi
  • Ansigtsmimik og kropssprog
  • Musicalhistorie og analyse af genren
  • Teatersminke

I løbet af undervisningen besøger vi desuden Det Danske Musicalakademi i Fredericia, så du kan høre mere om en fremtid som musicalperformer. Vi tager også på inspirationsture og ser musicalforestillinger på andre efterskoler.

Masser af sceneerfaring

Der sker noget magisk, når man træder op på en scene og har publikums fulde opmærksomhed. Det er en rus uden lige. Men det kan også være svært – og det kræver øvelse. På Musicallinjen får du masser af sceneerfaring, når vi øver og opfører mindre scener for hinanden og i fællesskab giver hinanden konstruktiv kritik.

Du lærer at føle dig hjemme på scenen, når vi tager på linjefagsturné og optræder med teaterkoncerter og mindre forestillinger. Du får også chancen for at være med, når hele efterskolen i 14 dage arbejder sammen for at skabe årets store musicalforestilling, som tilsammen bliver set af mere end 1500 tilskuere.