Ring til os på 

7696 1800

Musiklinjen på Askov Efterskole

Hvorfor tage på musikefterskole?

På en musikefterskole handler det grundlæggende om at spille sammen, fordi det er i samspil med andre at glæden ved musikken udfoldes - men der er selvfølgelig også plads til individuelt nørderi på dit favoritinstrument og du har mulighed for at tilvælge soloundervisning i guitar, sang, klaver, bas, trommer og lydstudie.

Når vi spiller sammen er det vigtigste redskab ørerne. I sammenspil lærer du at lytte og at bruge dit instrument i aktivt fællesskab med andre.

Du vil blive mere bevidst om, hvordan både din og de andres rolle i sammenspillet er med til at styrke det samlede musikalske udtryk.

For at kunne spille- og tale sammen om musik, er det desuden vigtigt med et grundlæggende fælles musikalsk sprog og gennem teori og hørelære udvikler du en uundværlig musikforståelse.

Som sanger eller musiker på Askov Efterskoles musiklinje vil du få mulighed for at udvide din musiske forståelse og kreativitet og samtidig opleve glæde ved musisk udfoldelse.

"Jeg spiller bas. Før havde jeg kun soloundervisning – og her har jeg også lært at spille sammen med andre. Det giver en anden følelse med og for musikken." (Elevcitat)

Indhold på musiklinjen:

 • Rytmisk Sammenspil: Vi tager udgangspunkt i grundlæggende genrer som rock, pop, funk, blues og soul og arbejder med form, instrument-kendskab, genrebevidsthed, improvisation og bruger tid på at spille tight og få et nummer til at swinge
 • Rytmisk træning og forståelse: Puls, taktarter og periodefornemmelse
 • Komposition/songwriting: Der er noget særligt ved at spille musik, man selv har komponeret
 • Musikindspilning og -produktion: Grundlæggende indføring i brug lydstudiet som arbejdsplads
 • Elektronisk Musik: fokus på den digitale musikverden og live-produktioner
 • Sang/Kor: Solosang, stemmetræning, sangteknik, rytmisk kor og flerstemmig sang
 • Musikteori og nodelære: Grundlæggende musikteoretisk stof
 • Improvisation: Hvorden fyrer man den fede solo af?
 • Performance: Uanset om man spiller heavy, pop eller Jazz, så handler det om at komme ud over scenekanten...

Få erfaring med at spille musik - live

Vi vil søge at opbygge en solid live-erfaring gennem en række forskellige optrædener; til festivaler og koncerter rundt om i landet, teaterforestillinger, caféaftener og turné. Her vil vi selvfølgelig arbejde med publikum-approach og scene-performance.

Vi optræder naturligvis også ved vores egen ASKOV FESTIVAL som hvert år besøges af over 1200 efterskoleelever. Som musikelev her på Askov Efterskole er du med bag om scenen og medansvarlig for nogle af de mange opgaver der er forbundet med at afholde vores årlige Askov Festival.

Se billeder fra Askov Festival på Facebook.

Elektronisk musik

Er du klar til at skabe tunge, svedige beats? Lege med nye lyde? Skabe universer? Klar til at vælte verden med dit nye monster-hit? Og vil du arbejde med elektronisk musik, lyd og musikproduktion, mens du er på efterskole?

Så skal du vælge linjefaget Elektronisk Musik, som er en del af musiklinjen.


Lydstudie og MusicLab

På musiklinjen her på efterskolen har du mulighed for at indspille din egen musik i studiet.

Er du særligt interesseret, kan du få undervisning i lydstudieteknik og musikproduktion enten på linjefaget Elektronisk Musik, som soloundervisning i musikskolen eller fx gennem valgfaget "fra iDé til iTunes".

Askov Efterskole har et komplet digitalt lydstudie baseret på Logic Pro og Reason opsat på iMac. Vi har desuden et MusicLab med en række iMac-worstations - ligeledes opsat med Logic Pro.

Udgiv din musik

Hvis du har drømme om at udgive din egen musik, har vi siden 2009 haft et tæt samarbejde med UmerDigital om at udgive elevernes egen musik på bl.a. iTunes, Wimp og Spotify mm.

Lyt til tidligere udgivelser

Faciliteter og miljø

Askov Efterskole har, foruden lydstudie og MusicLab, tre veludstyrede musiklokaler, som du kan bruge i fritiden, om aftenen og i weekenden. De mange musikinteresserede elever på skolen skaber naturligt et spændende og aktivt musikmiljø i og omkring musiklokalerne.

Gæsteundervisere

I løbet af året gør vi brug af gæstelærere fra den danske pop- og rockscene til at undervise i fx sangskrivning. Vi har fx haft besøg af bl.a. Tue West, Per Vers, Thomas Butteschøn, Tobias Trier og Mads Langer.

Desuden byder vi i løbet af året på forskellige koncerter med spændende musikere og sangere indenfor mange forskellige genrer. Fx Julie Maria, Thomas Buttenschøn, The Dreams, Freja Loeb, Klüvers Big Band m. Niels HP og Veronica Mortensen, Annasaid, Kim Larsen, Per Vers, Niels Hausgaard, The Late Parade, Old Appendix, Coco Moon, Quadron og mange mange flere...

Udover linjefagsundervisning i Musik har du i perioder mulighed for at vælge musikfaglige valgfag som fx 'Fra idé til Itunes', songwriting/producing, hørelære, udviddet musikteori, kor, begynderband, jazz-sammenspil mm. (valgfagene varierer i løbet af året og fra år til år)

Mulighederne senere er:

Læs om vores Askov Musikskoletilbud her.

Læs om vores musikstudie her.

Er du vild med musik, og vil du gerne gå på en efterskole med musik? Så er det helt sikkert noget for dig at vælge musiklinjen på Askov Efterskole!

Drømmer du også om at optræde med din sang på en scene, er vores musicallinje måske også noget for dig.

Billeder fra Musikefterskolen

 • Guitarist på Askov Efterskoles Musiklinje
 • Sangundervisning på efterskole