Musiklinjen på Askov Efterskole

Besøg os - Alle er velkomne!

Sammenspil og fællesskab

Musiklinjen er for dig, der gerne vil spille en hel masse musik og her er der plads til alle, der har lyst til at udvikle sig musikalsk og lære mere indenfor musikken verden. Vi er en efterskole i Jylland, hvor musik spiller en stor rolle. Linjefaget giver dig nogle gode redskaber og et musikalsk fællesskab, der ikke er til at tage fejl af.

Musikken er perfekt til at skabe fantastiske og livslange venskaber. Med musik skabes der noget helt specielt sammen med andre, og du kommer derfor hurtigt ind i et fællesskab, hvor fordybelse, læring, sjov og sammenspil er hovedkernen for de gode venskaber. Når du skaber noget sammen med andre, giver det en følelse, der ikke kan beskrives – den skal mærkes. Du bliver høj af oplevelsen, hvilket er en af grundende til, at mange af vores elever ikke blot ser musikken som et fag, men også bruger en masse af sin fritid på at spille, synge og øve.

Fællesskab og sammenspil er to af hjørnestenene på musiklinjen. Det betyder, at du hurtigt kommer til at opleve den glæde og det unikke fællesskab, som opstår, når man spiller sammen med andre. Vi arbejder med fx sammenspil, improvisation og sangskrivning hen imod de øjeblikke, hvor alt går op i en højere musikalsk helhed.

Vi dykker ned i forskellige musikgenrer som fx pop, rock, soul, funk, blues, og reggae og øver os i at lytte og arbejde sammen, så hvert instrument eller hver stemme bidrager bedst muligt til jeres fælles lyd.

Mærk musikken – i både teori og praksis
Vi er en efterskole med musikken i fokus: Vi arbejder med musikken i både teori og praksis. Vi lægger stor vægt på at kunne give eleverne både teoretiske og praktiske redskaber til at skabe musik. Hos os er der plads til alle, og vi giver plads til at eleverne selv har noget at sige, i forhold til hvad de gerne vil lære. Om du er øvet musiker, og har spillet et bestemt instrument hele livet, om du ønsker at udvide din instrumentale horisont, eller om du er helt ny i faget og egentlig ikke helt ved hvilken vej du gerne vil gå, så er musiklinjen noget for dig.

Vi underbygger den musikalske læring ved at holde instrumenterne i hånden og spille sammen som både band og som individuel person. Den praktiske del handler om at kunne bruge sine musikalske evner til at udvikle og forbedre sig. Samtidig giver undervisningen dig også en teoretisk værktøjskasse, som gør dig i stand til at skrive og læse musik, forstå akkorder og deres funktion samt at få kendskab til rytmer og noder.

Gennem undervisningen på vores musiklinje udfordrer vi dig ved både læring og hands-on erfaring, så dine musikalske evner når op på et nyt niveau.

Glæd dig til
at arbejde med:

Sammenspil

Sangskrivning

Musikteori

Studieindspilning

Turné

Drømmer du om at indspille din musik? På Askov Efterskole kan du gøre drømmen til virkelighed. Som en efterskole med musik har vi vores helt eget lydstudie – og døren står altid åben, så du både kan tilgå lydstudiet i undervisningen og i fritiden.

Du kommer desuden til at få et indblik i arbejdsopgaverne i et professionelt lydstudie, når vi arbejder med musikproduktion. Vi tager på ture og ekskursioner i undervisningen og har bl.a. besøgt det professionelle lydstudie Lundgaard Studio, hvor Tim Christensen tidligere har indspillet.

Der er noget magisk ved at spille musik, du selv har skrevet. Derfor laver vi sangskriverforløb, hvor du kommer til at udarbejde dine egne tekster og tilhørende musik. Vi får i den forbindelse også besøg af professionelle sangskrivere, som deler ud af deres viden.

Tidligere har vi bl.a. haft besøg af Tue West, Per Vers, Thomas Buttenschøn, Tobias Trier og Mads Langer og Esben Svane.

På musiklinjen er der også mulighed for at lege med elektronisk musik. Vi har udstyret stående og der kan være forløb, hvor du kan prøve at arbejde med genren. Måske er det dig, som skal lave nogle fede backtracks eller et godt beat, når der skal indspilles i vores studie?

Er du nybegynder, øvet musiker, eller vil du virkelig gerne nørde igennem på dit instrument og dygtiggøre dig yderligere? Husk, at vi også tilbyder soloundervisning på efterskolen. Læs mere om Askovs musikskole her.

Om linjen

Musiklinjen på vores lille efterskole i Jylland er for alle med interesse for musik. Vi har plads til dig, uanset om du er garvet musiker eller nybegynder. Det vigtigste er, at du brænder for musikken.

Et år på Musiklinjen bliver et år, du aldrig glemmer. Du får mulighed for både til at stå på scenen sammen med dine kammerater, skrive dine helt egne sange og indspille musik i skolens professionelle lydstudie. Vi garanterer nye venskaber, uforglemmelige oplevelser og musikalske øjeblikke du vil huske for altid. Musiklinjen tager hånd om alle, som har lyst til at være med, og sammen skaber vi noget helt specielt, når vi i undervisningen går fælles gennem musikkens verden.

Mød Emil

Hør hvad Emil siger om, at være elev på Musik-linjen

Emil er elev på Musik-linjen på Askov Efterskole.
Her fortæller han om linjefaget.

Uforglemmelige koncerter

NOGET FOR DIG?
Musik har en helt særlig evne til at samle folk. Det kommer du både til at opleve i vores livlige musiklokaler, når vi øver og spiller sammen, samt når du står på scenekanten og spiller koncerter.

Glæd dig også til at leve som en ægte musiker for en stund, når Musiklinjen tager på turné og spiller på landets skoler, gågader og andre samlingssteder. Du får lov til at prøve, hvordan det føles at fordybe sig i musikken i flere dage ad gangen – og du lærer en hel masse om performance, improvisation og publikumskontakt.

Har du spørgsmål?

Du er altid hjertelig velkommen til at ringe eller skrive til os.
Brug kontaktformularen eller giv os et ring.

Eller ring:

Telefontid: