Boglig profil på Askov Efterskole

Askov Efterskole er en ambitiøs, boglig efterskole for 9. og 10. klasse, og det er vigtigt for os, at vores læringsmiljø er præget af tillid, respekt og tolerance mellem elever og lærere. Derfor stiller vi krav til eleverne om seriøsitet, aktiv deltagelse og dialog, og forventer at alle bidrager til et klasserum præget af interesse og fordybelse.

Niveaudelt undervisning

Vi vil gerne give alle elever de bedste forudsætninger for at udvikle sig og lære. Derfor niveaudeler vi vores undervisning, så vores elever kan modtage netop de udfordringer og den hjælp, de har brug for. Vi tilbyder desuden Cambridge Engelsk til dem, der ønsker engelsk på et internationalt højt niveau.

Vi forventer, at vores elever deltager aktivt i undervisningen og laver lektier og afleveringer til tiden. Hver aften afholder vi 1 times lektiecafé, hvor vores lærere står på spring for at hjælpe med at få færdiggjort lektier og afleveringer.

Emneuger og ekskursioner

Hos os foregår undervisningen ikke kun i klasselokalet. I løbet af året har vi spændende fagdage, hvor eleverne får muligheden for at fordybe sig i de boglige fag og arbejde på nye og anderledes måder.

Vi afholder desuden emneuger med tværfaglige projekter. F.eks. afholder vi hvert år Politisk Festival i samarbejde med Askov Højskoles journalistlinje. Her fordyber vi os i samfundsfag, historie og politik, og eleverne får en større forståelse af deres demokratiske rettigheder og forpligtelser. Som afslutning på ugen inviterer vi til paneldebat med besøg af politikere.

Sammenspil mellem boglig og kreativ undervisning

At være kreativ handler om at tænke ud af boksen. Om at udforske idéer og se nye muligheder. Om at bruge sin fantasi og skabe noget helt unikt. Og dét er en evne, der kan bruges i mange sammenhæng – også fagligt.

Vi tror på, at kombinationen af boglige fag og kreative fag giver en synergi, der ruster vores elever til at gribe faglige problemstillinger an på nye måder. Samtidig lægger vi også vægt på dannelsen af det hele menneske og tror på værdien af at bruge fantasien til at skabe, bygge eller designe noget, der er ens helt eget.